unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Majoriteten dundrar på – oavsett vad opposition och invånare tycker

Foto: Lars-Göran Rydqvist
Detta är en opinionstext i vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Socialdemokraterna har vid flera tillfällen, både formellt och informellt uppmanat Växjös blågröna majoritet till samtal och politisk samsyn kring Växjö simhall. Det är en stor investering och en viktig fråga för växjöborna. 2018 hade en enig majoritet en presskonferens där de presenterade att ny simhall skulle byggas vid Vaktvägen. Under sommaren drev Socialdemokraterna opinion mot detta och tillsammans med Växjö kommuns invånare lyckade vi avstyra detta och simhallen ska nu vara kvar på nuvarande plats, vilket vi välkomnar.

Flera artiklar och insändare har skrivits såväl om nuvarande simhall som om hur en ny skulle kunna se ut och fungera. Både olika partier och många kommuninvånare har varit engagerade och haft många idéer. När det gäller de olika partierna har det uppriktigt sagt varit svårt att hålla ordning på vad de olika partierna i majoriteten egentligen har velat.

Förvånade får vi läsa i media strax före jul att den moderatledda majoriteten vill påbörja planering av ny simhall i nära anslutning till den nuvarande och att inte renovera befintliga lokaler. Vidare vill man involvera simsport, simskola med flera. Gott så! Med risk för att verka lättkränkta menar vi att det kanske vore på sin plats att även involvera oppositionen. Vi tror att stora investeringar fattas bäst i politisk enighet och att information till olika politiska partier sker i samtal och dialog - inte via pressmeddelande eller på olika mediers i insändarsidor.

Liksom med nya kommunhuset verkar den blågröna majoriteten dundra på gällande simhallen oavsett vad opposition och invånare tycker. Det ligger i majoritetens mandat att kunna göra så. Vi menar dock att stora beslut som får långsiktiga verkan för kommunen bör diskuteras över partigränser och med invånarna. Det är tråkigt att Växjös styre inte tycker det.

Socialdemokraterna har hela tiden varit öppna för och bjudit in till samtal. Vi har fortsatt våra dörrar öppna för att simhallen ska bli så bra som möjligt för så många som möjligt.

Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition

Otto Lindlöf (S), oppositionsledare i Kultur- och fritidsnämnden