GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Malmqvist (KD): Tröttsam socialdemokratisk strategi

     Jon Malmqvist (KD), ordförande för Kultur- och Fritidsnämnden, ger slutreplik i debatten om fritidsbank i Växjö kommun.
     Växjö • Publicerad 13 april 2021
     Foto: Alexander Hall

     Socialdemokraterna förfasas över att jag påtalar att det måste ingå i föräldraansvaret att förse sina barn med utrustning för lek och idrottande. Man kan på fullt allvar bemötas med anklagelsen att man ägnar sig åt klassförakt när man framför denna självklarhet. Jag blir uppriktigt förvånad över reaktionen och Socialdemokraterna får gärna precisera vilka förväntningar samhället egentligen ska ha på kommunens föräldrar. Att ha låga förväntningar och klappa folk på huvudet tycker jag är betydligt mer problematiskt än att ha höga förväntningar.

     Otto Lindlöf ägnar en stor del av sin insändare åt den urgamla socialdemokratiska strategin att utmåla politiska motståndare till höger som mer eller mindre illvilliga och ovilliga att bry sig om utsatta människor i samhället. Detta är en trist strategi. Jag tror inte att mina politiska meningsmotståndare vill människor illa men jag tror att de medel de vill använda för att nå ett mål vi ofta har gemensamt är trubbiga och kostsamma.

     Otto Lindlöf utelämnar min avslutning på min tidigare insändare och jag tar den därför igen.

     Jag tror att pengarna en fritidsbank kostar kan användas klokare, exempelvis till riktade insatser för de barn vars föräldrar av olika anledningar behöver hjälp med att uppfylla sitt föräldraansvar. Ett sådant exempel är stödet till Öjaby IS för att skjutsa barn från utsatta miljöer till sin konstfrusna isbana.

     Jon Malmqvist (KD), ordförande för Kultur- och Fritidsnämnden

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.