Annons

Mamma hotade sina egna barn - kastrering och skada i ansiktet

Växjö • Publicerad 18 november 2020
.
.Foto: Anna Nordström

En 39-årig mamma hotade att kastrera sin son och skada sin dotter. Nu har mamman dömts för olaga hot, ofredande och förolämpning.

Förra hösten ringde sonen till en anhörig och berättade att hans mamma hade hotat honom. Sonen hade då låst in sig på toaletten och berättade att mamman skrek att hon skulle kastrera honom.

Annons

Den anhörige larmade polisen som kort därefter anlände till bostaden.

Mamman var enligt polisen mycket påverkad. Då hon höll ett annat litet barn i sin famn ville poliserna inte ingripa i rädsla att barnet skulle bli skadat. En av polisens förhandlare begärdes till platsen, men patrullen kunde kort därefter själva gripa kvinnan efter att hon satt ner det lilla barnet på golvet.

Båda sonen och dottern berättade för poliserna att mamman hade utsatt dem för grova hot. Mamman hade bland annat sagt till flickan att hon skulle skada henne i ansiktet med en nyckel.

Mamman nekade till de grova hoten men erkände att hon hade blandat alkohol och mediciner under kvällen.

Nu döms mamman av Växjö tingsrätt för olaga hot, ofredande och förolämpning till villkorlig dom och 6 600 kronor i dagsböter. Hon ska även betala skadestånd till barnen, 5 000 kronor till sonen och 16 000 kronor till dottern.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons