Annons

Mammografin drar igång igen

Kronoberg • Publicerad 26 februari 2021

I slutet av januari pausade Region Kronoberg mammografiscreeningen i länet på grund av sjukskrivning av en av två anställda läkare. Situationen gjorde att man inte hann med screeningen utan fick prioritera kliniska patienter med symtom som behövde utredas vidare. Men nu har regionen arbetat ikapp och från och med vecka 10 kallas kvinnor åter mammografiscreening i Kronoberg.

– Ingen kvinna kommer missa sin undersökning, utan den som stod på tur när vi pausade kommer att kallas nu när screeningen startar igång igen, säger Fredrik Larsson, verksamhetschef för röntgen.

Mammografiscreening innebär att kvinnor i åldrarna 40-74 år regelbundet kallas till undersökningar där brösten röntgas med en speciell teknik för att tidigt kunna hitta, och sedan behandla, bröstcancer.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons