Annons

Man anställd på förskola smygfotograferade barn i Växjö Simhall

Växjö • Publicerad 4 mars 2020
.
.Foto: Daniel Johansson

En man i 30-årsåldern döms för kränkande fotografering efter att ha smygfotograferat förskolebarn i Växjö simhall. Han fotade två pojkar bakifrån när den ena var helt naken och den andra hade badbyxor på sig i februari förra året.

I förhör har mannen hävdat att han skulle ta en bild på sig själv och att barnen råkade hamna på bilden. Men enligt Växjö tingsrätts dom så är det tydligt att barnen är huvudmotivet och att bilden togs utan deras vetskap då de stod vända bort från kameran.

Huruvida mannen som döms skulle använda bilden för ett sexuellt ändamål eller inte har inte framkommit men då han lade ut bilden på Snapchat så handlar det om kränkande fotografering. Mannen, som vid tillfället arbetade på förskola, tvingas betala 18 600 kronor i böter.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons