Annons

Män åtalas för grovt dopningsbrott i Växjö

Växjö • Publicerad 16 december 2021
Foto: Peter Boström

Här saknas innehåll

Två män, folkbokförda i Växjö respektive Partille, har åtalats för grovt dopningsbrott.

De ska i överlåtelsesyfte ha haft en sammanlagd mängd dopningspreparat som översteg 185 000 enheter. Det rör sig om ett antal olika dopningsmedel som Växjöbon förvarade i en lokal.

Annons

"Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningen har utgjort led i en verksamhet som bedrivits i större omfattning eller yrkesmässigt samt då gärningen avsett en särskilt stor mängd dopningsmedel”, skriver åklagaren i sin stämningsansökan.

De två åtalade männen förnekar brott. Polisen genomförde en husrannsakan tillsammans med tullen där de hittade preparaten. Som bevisning mot männen kommer också chattloggar från mobiltelefoner som visar beställningar av dopningsmedel och fotografier från husrannsakan att användas.

Växjöbon åtalas också för smuggling för att inte ha anmält 3 000 tabletter Stanozolol och 500 tabletter Nolvadex, innehållande Tamoxifen, till tullbehandling i samband med införsel till landet. Eftersom han hade 10 milliliter cannabisolja och flaskor och tabletter som klassas som dopningsmedel åtalas mannen även för ringa narkotikabrott och ringa dopningsbrott.

Partillebon misstänks också för ringa dopningsbrott efter att ha haft dopningsmedel i tablettform.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons