Annons

Man attackerade bil med kniv – döms till fängelse

Växjö • Publicerad 4 september 2021
.
.Foto: Lena Ehring

En för polisen välkänd man, som under förra året vid fyra olika tillfällen dömdes till fängelse för våldsbrott i Växjö, döms nu på nytt. Han döms för skadegörelse, våldsamt motstånd och brott mot knivlagen.

I februari i år stod 27-åringen berusad mitt på gatan i en korsning i Växjö centrum. Han ska ha gjort utfall och slog och sparkade på flera bilar som försökt passera honom.

Annons

Mannen ska bland annat ha tagit fram en kniv och huggit i en kvinnas bils motorhuv. När hon försökte backa från platsen ska mannen ha kastat något på bilens tak, troligtvis en sten. Skadegörelsen orsakade skador på bilen för 28 000 kronor.

Mannen fick föras till sjukhus för att plåstras om för en skärskada i handen. När han sedan skulle föras till polishuset blev det tumult och fyra personer som hjälpas åt för att få in honom i arrestcellen.

Mannen döms nu till två månaders fängelse.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons