Annons

Man bands fast och misshandlades i Växjö

Publicerad 27 mars 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Två 27-åriga män åtalas för flera olika brott. Männen ska bland annat tillsammans ha frihetsberövat en annan man i dennes lägenhet. Enligt åtalet ska en av männen ha uppmanat den andre att binda ett rep runt offrets fötter. När offret försökte lämna lägenheten ska en av dem ha dragit i repet och fått in mannen igen. Händelsen ska ha skett den 29 december i fjol i Växjö.

I samband med händelsen misstänks de två 27-åriga männen också för rån, alternativt försök till rån. De ska ha stulit ett cigarettpaket och ett par glasögon genom att utdela flera slag i ansiktet och sparka på offret, samtidigt som mannen kontrollerades med hjälp av repet. De ska även ha slagit mot mannens kropp med ett skohorn. På grund av misshandel fick offret smärta, blåmärken, rodnader och svullnader.

De misstänkta misstänks också för falsk tillvitelse, eftersom de placerat ut knivar i offrets lägenhet och sedan uppgett att de blivit utsatta för knivhot. Männen förnekar brotten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons