Annons

Man död efter arbetsplatsolycka i Markaryd

En man omkom på fredagsmorgonen i en arbetsplatsolycka på ett företag i Markaryd. Hans anhöriga har underrättats om dödsfallet.
Markaryd • Publicerad 18 augusti 2023
Foto: Linus Gunnarsson

Vid sjutiden på fredagsmorgonen ryckte polisen ut till ett företag strax söder om Markaryd sedan man fått larm om en olycka på arbetsplatsen.

– Det är en manlig anställd som har skadats. Han har förts till sjukhus och skadeläget är okänt, berättade Katarina Rusin vid polisens ledningscentral.

Annons

Polisen ville på morgonen inte ge några detaljer om vad som hände vid olyckan.

– Vi försöker få en bild av händelseförloppet genom att tala med vittnen. Vi vill i nuläget inte ge några detaljer om vad som har inträffat, fortsätter Katarina Rusin.

– Vi ser detta som en allvarlig olycka, sa Patric Fors, informatör vid polisens ledningscentral till TT.

Efter olyckan spärrades platsen av för undersökning.

– Vi håller på att undersöka om det kan röra sig om ett misstänkt arbetsmiljöbrott, men det är inte klarlagt, berättade Patric Fors.

På fredagsförmiddagen meddelade polisen på sin hemsida att mannen avled till följd av de skador som han ådrog sig i olyckan och att hans anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Polisens tekniker arbetade på fredagen med att undersöka olycksplatsen och enligt uppgifter till Smålandsposten hade mannen fastnat i någon slags maskin.

Jesper Marken/TT

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons