Annons

Män döms efter våldsamt bråk i centrala Växjö

Växjö • Publicerad 29 juni 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Den 2 augusti förra året hamnade två män i bråk utanför McDonalds i centrala Växjö. En 41-årig man knivhögg en 52-årig med en mindre kniv i armen. Då svarade den äldre med att ta upp en cykelkedja och slå flera slag som träffade 41-åringen. Händelsen sågs av flera vittnen och fångades också på film.

Den 41-årige mannen döms till fyra månaders fängelse för misshandel men får straffrabatt eftersom han redan avtjänar ett fängelsestraff för olaga hot.

Den 52-årige mannen döms för misshandel, brott mot knivlagen, våld mot tjänsteman och två fall av hot mot tjänsteman. Han ska förra året ha slagit en ordningsvakt med ett paraply vid Växjö lasarett. Dessutom ska mannen ha hotat två väktare när de skulle gripa honom i Uppsala i början av 2017. 52-åringen slipper dock fängelsestraff eftersom hans brottslighet hänger samman med ett missbruk som han försöker komma ur.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons