Man förföljde parkeringsvakt i Växjö

Växjö • Publicerad 29 april 2020
Genrebild.
Genrebild.Foto: MAXIM THORÉ

En 30-årig man döms för hot mot tjänsteman efter att ha hotat och följt efter en parkeringsvakt i centrala Växjö.

Händelsen inträffade i juni förra året då parkeringsvakten skrev ut en p-bot. Mannen, som hade ställt sin bil på en lastzon i centrala Växjö, ska enligt parkeringsvakten ha reagerat genom att hota parkeringsvakten. Enligt domen ska han ha sagt ”akta dig, jag bor i Växjö och jag kommer att ta reda på var du och din familj bor”. Han ska också ha förföljt parkeringsvakten som valde att köra direkt till polisen.

Mannen har vittnat om att han inte alls ska ha hotat parkeringsvakten och att han hade rätt att stå i lastzonen då han skulle lasta. Han menar också att han körde efter parkeringsvakten för att få prata med dennes chef. Men Växjö tingsrätt går på parkeringsvaktens linje och mannen döms. Påföljden blir 9600 kronor i böter. Han måste också betala 5000 kronor till parkeringsvakten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.