GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Man försökte betala med 22 falska 500-sedlar – avslöjades av säljaren

     Växjö • Publicerad 12 oktober 2021
     .
     .
     Foto: ADAM WRAFTER

     Den 9 maj förra året upptäckte polisen att en man, född 1999, hade förvarat och lämnat ut 22 stycken falska 500 kronors sedlar i Växjö. Han ska ha försökt betala med de falska sedlarna när han skulle köpa en iPhone för över tio tusen kronor.

     Säljaren ska ha tyckt att det var något som inte stämde när han fick pengarna. När säljaren ville gå till banken och testa pengarna blev 22-åringen nervös, tog mobilen i handen och sprang iväg. Han ska sedan ha slängt iväg mobilen innan han blev ikappsprungen av säljaren som kontaktade polis.

     Den 22-åringen mannen döms nu för olovlig befattning med falska pengar och försök till bedrägeri. Han döms till skyddstillsyn med samhällstjänst i 60 timmar. Mannen har förnekat gärningarna.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.