GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Man frias efter Växjöbons död

     Växjö • Publicerad 9 januari 2019
     Säljerydsfestivalen
     Säljerydsfestivalen
     Foto: Alexander Mahmoud

     En Växjöbo avled på Säljerydsfestivalen för två år sedan. Han ska ha död på grund av fentanyl och en 36-årig man åtalades för grovt vållande till annans död.

     Den åtalade mannen misstänktes för brott eftersom han erbjöd drogen till Växjöbon. Han frias nu av Växjö tingsrätt.

     ”Tingsrätten konstaterar att ett erbjudande eller tillhandahållande av en fentanylanalog till en person i sig måste anses vara att utsätta vederbörande för en risk. Det kan dock enligt tingsrättens mening inte alltid innebära att den som tillhandahåller drogen gör sig skyldig till straffbar oaktsamhet”, står det i domen.

     Mannen döms dock till skyddstillsyn för narkotikabrott efter att ha haft omkring 60 gram cannabis på sig i Säljeryd. I 36-åringens bostad hittades också ecstasy.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

     Läs mer