Annons

Man frias för våldtäkt – tingsrätten: ”svårförklarligt" varför kvinnan inte påkallade hjälp

Växjö • Publicerad 24 februari 2021
Foto: Lars-Goran Rydqvist

En man i 40-årsåldern, som varit misstänkt för våldtäkt på en fest i januari i år, frias i tingsrätten.

På festen ska mannen ha tagit in kvinnan på toaletten, där de hade sex. Kvinnan har i förhör uppgett att mannen initierade ett samlag och var drivande trots att hon var osäker på om hon ville ha sex och när det började göra ont bad hon honom att sluta flera gånger.

Annons

Rätten menar att målsägandes berättelse är trovärdig och saklig men att det saknas bevisning som bekräftar brottet. Tingsrätten skriver i domslutet att det är ”svårförklarligt” varför kvinnan inte lämnat någon närmare förklaring till ”varför hon, när hon inte längre deltog frivilligt och i stället gjorde motstånd mot NN, inte påkallade hjälp av de andra personer som fanns i lägenheten.”

Mannen har förnekat brott och frias nu eftersom tingsrätten bedömer att det inte är ställt utom allt rimligt tvivel att mannen har våldtagit kvinnan.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons