Annons

Män frias från uppmärksammade stölden i Växjö

Växjö • Publicerad 23 november 2019
.
.Foto: Urban Nilsson

I augusti 2018 inträffade en uppmärksammad stöld på SF Bio i Växjö. Tre män åtalades för brott efter att omkring 45 000 kronor försvunnit från växelkassan.

Larmet ska ha stängts av och polisens teori har varit att det handlade om ett insiderbrott. Det fanns inga brytmärken i fastigheten. Brottet inträffade under natten.

Annons

De tre åtalade männen frias nu från anklagelserna eftersom tingsrätten anser att bevisningen inte räcker för en fällande dom.

En av männens passerkort och kod användes under natten och i samma hus som en av de andra männen bor hittades myntrullar som tros komma från biografen. Det fanns också fingeravtryck på en av rullarna från den tredje mannen. Dagen efter stölden ska en av männen också ha sökt information på nätet om straffet för grov stöld och hur polisen spårar bilar. Trots detta frias männen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons