Annons

Man gripen för grova brott

Växjö • Publicerad 2 augusti 2019
Foto: Lars-Göran Rydqvist

I sommar har det varit omfattande skadegörelse och angrepp mot jakttorn och jaktstugor i Växjöområdet. Enligt polisen kan det röra sig om minst 50-100 jakttorn som har sågats sönder och fällts bara i trakterna kring Växjö.

Under natten till torsdagen kunde polisen gripa en man i 30-årsåldern misstänkt för en mängd brott, bland annat för grov skadegörelse mot jakttorn.

Annons

Polisen i Växjö lokalpolisområde har efter anmälningarna genomfört spanings- och utredningsåtgärder. Arbetet har lett fram till att den misstänkte mannen kunde frihetsberövas i sin bostad på en mindre ort i Växjöområdet under torsdagen. Mannen är också misstänkt för stöld, häleri och olaga hot men nekar till brott.

– Den hör typen av brott skapar en stor oro och otrygghet på landsbygden och alla som detta drabbar. Det är viktigt att kunna klara upp denna brottstyp och jag är så här långt nöjd med att våra polisiära åtgärder gett resultat. Vi har ett omfattande utredningsarbete framför oss, säger lokalpolisområdeschef Jonas Eek i Växjö.

Polisen uppmanar alla som drabbats av skadegörelse på jakttorn, jaktkojor eller stöld av jaktutrustning att anmäla detta till polisen via telefon 114 14.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons