GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Man hade gammalt gevär på väggen – döms för vapenbrott

     Växjö • Publicerad måndag 22:00
     .
     .
     Foto: Tomas Löwemo

     En man i 70-årsåldern har dömts för ringa vapenbrott. Polisen upptäckte att mannen hade ett gammalt hagelgevär hängandes på väggen. Eftersom mannen inte hade någon licens för vapnet togs geväret i beslag.

     Det obrukbara vapnet gick inte att provskjuta och mannen har förnekat brott. Han har uppgett att han fick hagelgeväret av en ”gubbe för länge sedan”. Han har haft geväret på väggen som en raritet i många år.

     Mannen har dömts vid Växjö tingsrätt för ringa vapenbrott. Eftersom geväret inte gick att använda döms mannen inte för något uppsåtligt brott. Han döms att betala 4 5000 kronor i dagsböter.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.