Annons

Man hotade tjänstemän i Växjö

Växjö • Publicerad 29 november 2019
Foto: Urban Nilsson

En 55-årig man har åtalats för tre fall av hot mot tjänsteman. Han ska ha hotat tjänstemän på Länsstyrelsen. Enligt åtalet ska mannen ha sagt till en kvinna att han skulle skjuta på de som kom till honom. Under telefonsamtalet ska han också att han skulle släppa lös sina hundar så att de kunde bita ihjäl personerna om det gjordes fler kontroller av mannens hundhållning som skulle kosta honom pengar. Han ska också ha hotat en annan tjänsteman att han skulle lämna över alla uppgifter i ärendet till en kriminell organisation och uppgett att det sedan var utom hans kontroll vad denna organisation gjorde med upplysningarna.

En länsveterinär fattade beslut om att omhänderta fem hundar. Då ska veterinären ha blivit hotad på telefon. Den åtalade mannen ska ha sagt att han var säkerhetschef i en kriminell organisation och att han nu skulle vidarebefordra veterinärens personuppgifter inom organisationen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons