Annons

Man kidnappades på pizzeria – fem döms till fängelse

Växjö/Borås • Publicerad 12 december 2020
.
.Foto: Tomas Löwemo

Fem män döms till fängelse för människorov efter att ha kidnappat en man och kört honom till Växjö.

Kidnappningen inträffade på en pizzeria i Borås den 27 augusti och sex personer åtalades för att ha misshandlat mannen och under hot tvingat in honom i en bil. Han ska enligt sitt eget vittnesmål också ha blivit misshandlad och hotad med vapen.

Annons

Tingsrätten bedömer dock att flera delar i målsägarens berättelse framstår som överdriven. Han ska bland annat ha uppgett för en läkare att han blivit slagen av uppemot 18 personer men hade endast ett par rivmärken och det finns inga bevis på att vapen använts.

Trots det döms fem av männen för människorov av graden mindre grovt brott. Två av männen döms även för ringa misshandel.

Tre av männen får fängelsestraff på ett år och sex månader och två män får fängelsestraff på ett år. Den sjätte personen frias på alla punkter.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons