Annons

Man knivhotade poliser – som fick dra tjänstevapen

Växjö • Publicerad 23 juni 2021
Foto: Lena Gunnarsson

I februari i år var civilklädda polisen på Resecentrum i Växjö att jobba mot ungdomar och narkotika i centrum. En 37-årig man ska ha betett sig avvikande och enligt en av poliserna ska hon ha fått en knuff av 37-åringen.

37-åringen började springa iväg men när poliserna var på väg i kapp honom ska han ha dragit kniv och riktat den mot dem.

En av poliserna ska ha fått dra sitt tjänstevapen och kunde övermanna mannen. Han ska ha sparkat en av poliserna på låret när de skulle sätta honom i bilen.

Mannen åtalas nu misstänkt för grovt hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman, brott mot knivlagen samt ringa narkotikabrott.

Mannen har uppgett att han inte förstod att det var poliser förrän de drog tjänstevapnet och menar att han drog kniv för att han var rädd för att bli kidnappad.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons