Annons

Man köpte bil från Växjöföretag – upptäckte 14 allvarliga fel

Växjö • Publicerad 11 mars 2021
Foto: Lillian Petrovski, Smålandsposten

Hösten 2019 köpte en man en begagnad Audi från en bilfirma i Växjö för över 100 000 kronor. Kort efter köpet upptäckte mannen ett stort antal på fordonet, bland annat slutade AC:n att fungera, antisladdsystemet fallerade och parkeringssensorerna lade av, skriver Smålandsposten.

Bilköparen lämnade in den för reparation efter kontakt med bilfirma men samtliga fel kvarstod när han fick tillbaka bilen och nya hade uppstått. Det var bland annat en stor lackskada och sönderslagna låsbultar.

Annons

Växjöfirman betalade för att en oberoende bilverkstad skulle fixa felen men även på den nya verkstaden uppstod flera fel.

Totalt hittades 14 olika fel på fordonet och när bilfirman inte gick med på att häva bilköpet vände sig mannen till Allmänna reklamationsnämnden (ARN), som nu har gått på hans linje. Bilfirmans svar till ARN gällde ett helt annat bilköp och eftersom de inte bemötte klagomålet ska bilköparen få häva bilköpet och firman rekommenderas att betala ungefär 9 000 kronor i skadestånd, skriver Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons