Annons

Man med kniv gick till attack mot bil

Polisen omhändertog på torsdagskvällen en man i centrala Växjö. Han misstänks för flera brott.
Växjö • Publicerad 18 februari 2021 • Uppdaterad 19 februari 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Anders Johansson

Mannen omhändertogs vid 18.30-tiden på Nygatan i Växjö. Han uppträdde stökigt och gjorde utfall mot trafikanter. Mannen gick till attack mot en bil och brukade våld.

– Han omhändertogs för berusning och det handlar om en man i 25-årsåldern. Han var ute och valsade runt i trafiken och sparkade på bilar. Mannen slog med någon typ av kniv, en mindre och det är okänt om den var utfälld eller inte, mot motorhuven på en bil, säger polisens presstalesperson i region syd, Rickard Lundqvist.

Annons

Den bilen kördes av en kvinna som larmade polisen. När hon skulle köra ut i en korsning hoppade mannen fram, har hon berättat.

– Han beter sig hotfullt och hon reagerar med att tuta, säger Viktor Jensen, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Det är då mannen ska ha slagit kniven i motorhuven. När kvinnan valde att backa, ska han även ha kastat något annat mot bilen.

När polis sedan fick tag på mannen ska han ha haft en skärskada i ena handen samt burit kniv. Kniven togs i beslag och mannen misstänks för skadegörelse, grovt brott mot knivlagen samt våldsamt motstånd.

– Han är mycket våldsam när han sätts in i arresten, säger Jensen.

Vid klockan 01.45 på natten till fredagen är mannen fortfarande omhändertagen.

– Så får vi se vilket skick han är i senare och om det går att förhöra honom, säger Jensen då.

Och senare under natten kunde mannen mycket riktigt förhöras. Han nekar till brott.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

– Han har våldsproblematik både mot allmänhet och polis. Det är samma person som började slå folk på Resecentrum för ett tag sedan, säger Viktor Jensen.

Annons

Han konstaterar:

– Det är konstigt när man upprepar sitt beteende så, gång på gång på gång.

Här saknas innehåll

Alexander JepsenSkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons