Annons

Man med skärskador erkände brott – frias

Växjö • Publicerad 24 mars 2021
.
.Foto: Tomas Löwemo

I september förra året larmades polisen om ett bråk i ett lägenhetshus på Väster i Växjö. Polisen följde blodspår vid ett krossat fönster till dusch där en ung man satt och spolade av sig.

Mannen, som fördes till sjukhus med skärskador i ena handen, åtalades för skadegörelse och erkände brottet. Han var mycket berusad men uppgav i förhör att han ”måste ha slagit med knytnäven” mot fönstret, skriver Smålandsposten.

Annons

Under rättegången förklarade mannen att han varken kunde erkänna eller förneka eftersom han hade minnesluckor. Trots erkännandet i förhör med polisen frias han nu av tingsrätten. Domstolen menar att åklagarens påstående om att mannen är gärningsmannen är rimligt utifrån omständigheterna men att utredningen har stora brister och att alternativa händelseförlopp eller gärningsmän inte kan uteslutas, skriver Smålandsposten.

Mannen sa inför rättegången ja till skadeståndsyrkande och ska trots den friande domen betala 5 000 kronor i skadestånd till fastighetsägaren.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons