Annons

Man på fyrhjuling körde vårdslöst – krockade med polisbil och körde i fel färdriktning

Växjö • Publicerad 6 december 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mattias Mattisson

En 24-årig man har dömts för vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Den 29 maj i år körde mannen en fyrhjuling trots att han saknade körkort på Mörners väg i Växjö.

Han ska under körningen ha krockat med en polisbil, kört på grönytor, gång- och cykelbanor och över heldragna linjer, tvingat andra trafikanter att väja för att undvika kollision samt kört över en rondell och i fel körriktning.

Annons

Fyrhjulingen som anses som en motorcykel var avställd och hade körförbud. Dessutim saknade mannen körkortsbehörighet. Mannen har nekat till att han kört motorcykeln och påpekat att han inte greps den dagen.

En polis som känner till mannen har pekat ut honom. Tingsrätten bedömer att det inte finns något utrymme för att polisen ska ha misstagit sig på person. De hade ögonkontakt vid flera tillfällen och mannen bar ingen hjälm.

Mannen döms att betala 22 400 kronor i dagsböter.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons