Annons

Man rånade ambulanspersonal i Växjö - döms till fängelse

Växjö • Publicerad 9 augusti 2019
Foto: Ebba Sund

En 30-årig man har dömts för fängelse i ett och och nio månader. Han döms för stöld vid tre tillfällen, rån, skadegörelse, narkotikabrott och ringa narkotikabrott.

Den 1 juli i år ska mannen ha stulit en väska med sjukvårdsutrustning och läkemedel i Växjö. När han blev tagen på bar gärning av en ambulanssjukvårdare ska mannen ha satt sig till motvärn genom att hota honom att han hade en kniv och att han skulle hugga honom. Han ska också, genom rörelse med händerna, ha gett sken av att han faktiskt hade en kniv på sig.

Annons

I september förra året ska mannen också ha tagit flera akutsjukvårdsväskor från Västra Götalands Läns Landsting och en väska från en ambulanssjukvårdare i Alingsås kommun. Akutsjukvårdsväskorna innehöll mediciner och sjukvårdsutrustning. Mannen dömdes redan 2018 för brotten i Västra Götalands län till skyddstillsyn. Men när han begick brotten i Växjö i somras hade övervakningstiden för domen inte löpt ut. Därför upphävs skyddstillsynen och han döms för både de gamla och nya brotten.

Mannen ska vid ett annat tillfällen också ha stulit hemma hos en person i Växjö. I ett inbrott stal han bland annat mat, playstation, medicinburkar och en surfplatta.

Mannen ska betala 5 000 kronor till ambulanspersonal som han rånade, 13 338 kronor till Västra Götalands Läns Landsting och 38 375 kronor till Växjö Pastorat efter att ha slagit sönder ett fönster vid Domkyrkocentrum i centrala Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons