Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Man skjuten av polis i Växjö

     Foto: Carl Carlert

     Vid 13.30-tiden på tisdagen kallades polisen till en adress på öster i Växjö. En utåtagerande man slog sönder saker i en lägenhet.

     När polisen kom till platsen började mannen kasta föremål mot dem. Patrullen backade i väntan på fler kollegor och en förhandlare.

     Platsen spärrades av och mannen isolerades i lägenheten för att minimera riskerna för utomstående. Efter ett tag kom mannen ut ur lägenheten med ett tillhygge i handen.

     Situationen uppfattades som hotfull och mannen sköts i benet av polisen. När mannen säkrats påbörjades vård. Skadeläget är oklart.

     Enligt SVT Småland kommer mannen att föras till vård inom psykiatrin. Nu ska händelsen utredas. Det handlar både om att klargöra vilka brott mannen misstänks för samt om det var rätt av polisen att skjuta.

     – Vi vill ju undvika det i största möjliga mån men det finns situationer där det behövs, säger Calle Persson, polisens presstalesperson till SVT Småland.

     Senare under tisdagseftermiddagen meddelade polisen att mannen, som är i 25-årsåldern, är misstänkt för försök till mord.