Annons

Man skjuten av polis i Växjö

Växjö • Publicerad 12 januari 2021
Foto: Carl Carlert

Vid 13.30-tiden på tisdagen kallades polisen till en adress på öster i Växjö. En utåtagerande man slog sönder saker i en lägenhet.

När polisen kom till platsen började mannen kasta föremål mot dem. Patrullen backade i väntan på fler kollegor och en förhandlare.

Annons

Platsen spärrades av och mannen isolerades i lägenheten för att minimera riskerna för utomstående. Efter ett tag kom mannen ut ur lägenheten med ett tillhygge i handen.

Situationen uppfattades som hotfull och mannen sköts i benet av polisen. När mannen säkrats påbörjades vård. Skadeläget är oklart.

Enligt SVT Småland kommer mannen att föras till vård inom psykiatrin. Nu ska händelsen utredas. Det handlar både om att klargöra vilka brott mannen misstänks för samt om det var rätt av polisen att skjuta.

– Vi vill ju undvika det i största möjliga mån men det finns situationer där det behövs, säger Calle Persson, polisens presstalesperson till SVT Småland.

Senare under tisdagseftermiddagen meddelade polisen att mannen, som är i 25-årsåldern, är misstänkt för försök till mord.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons