Annons

Man skulle slänga sopor – överfölls av maskerade rånare

Växjö • Publicerad 7 december 2021 • Uppdaterad 23 oktober 2023
Foto: Lena Ehring

Här saknas innehåll

En man i 30-årsåldern döms för försök till rån och grovt egenmäktigt förfarande. Han döms till ett år och sex månaders fängelse.

Det var i mars förra året som mannen tillsammans med någon annan försökte råna en annan man. Offret hade varit på sitt jobb i Växjö när han skulle ut och slänga soporna. Helt plötsligt dök två maskerade män upp, varav en av dem var beväpnad med en kniv. De två maskerade männen attackerade den anställde, som föll till marken och skadade sig i ena handen och ryggen.

Annons

Gärningsmännen ska sedan letat igenom hans fickor och tillgripit nycklar och låstaggar, som gick till olika fastigheter.

Polisen hittade dna på den anställdes jacka och kunde på så sätt hitta den då 28-årige mannen som nu döms till fängelsestraff och ska betala 16 000 kronor i skadestånd till brottsoffret.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons