Annons

Man stal alkohol för över 16 000 kronor

Växjö • Publicerad 26 juni 2021
.
.Foto: ADAM WRAFTER

En man har dömts till en månads fängelse efter att ha stulit öl, cider, sprit och andra drycker för 16 248 kronor på Villa de luxe i centrala Växjö.

En person hade i december i fjol tagit sig in i restaurangens garage och stulit alkohol. Samma kväll omhändertogs den 32-årige mannen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Mannen hade alkohol på sig och hade också fångats på övervakningskamera i samband med inbrottet.

Annons

Mannen har varken förnekat eller erkänt brott eftersom han inte har något minne av kvällen. Han ska betala skadestånd på 17 325 kronor.

Mannen dömdes i december 2018 för stöld vid tre fall och ringa narkotikabrott. I oktober 2019 dömdes han till fängelse i ett år och nio månader för tre fall av stöld, rån, skadegörelse, narkotikabrott och ringa narkotikabrott.

Han blev villkorligt frigiven i augusti förra året och eftersom det nya brottet skedde under prövotiden döms mannen till fängelse. Tidigare i år har mannen dömts för ringa narkotikabrott, narkotikabrott och stöld.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons