Annons

Man stal väska från badande kvinna – döms för totalt nio brott

Växjö • Publicerad 14 november 2021
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

En 33-årig man döms till fyra månaders fängelse för nio olika brott. Bland annat ska det röra sig om flera stölder och inbrott i och kring Växjö.

I augusti stal mannen en väska från en ung kvinna som simmade i Växjösjön. Väskan innehöll värdesaker för cirka 20 000 kronor. Mannen handlade med kvinnans bankkort i en butik i närheten bara några minuter efter stöld och med hjälp av en spårningsenhet i väskan kunde kvinnans pappa hitta 33-åringen och hålla fast honom i väntan på polisen.

Annons

I mars i år uppstod stort tumult utanför en butik i Alvesta efter att mannen stulit varor. När två väktare skulle ingripa blev mannen våldsam. 33-åringen ska ha utdelat flera hårda sparkar på en av väktarnas ben. Den andra väktaren har uppgett att mannen hade en tändare i ett band runt sin handled som väktaren upplevde att mannen försökte få igång för att tända eld på hans ulltröja.

Mannen frias från anklagelsen om försök till grovt våld mot tjänsteman men döms för våldsamt motstånd och stöld i samband med händelsen i Alvesta.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons