Annons

Man tillverkade amfetamin – sålde i Kronoberg

Publicerad 30 januari 2020

Fem personer har dömts i en stor knarkhärva. Hovrätten ändrar tingsrättens dom och dömer en 50-åring till fängelse i fyra år och tre månader i fängelse för grovt narkotikabrott. De andra fyra döms för ringa narkotikabrott eller narkotikabrott.

Inledningsvis var det sju personer som var misstänkta. Blekinge tingsrätt friade fem av dessa helt, en blev dömd till dagsböter och det sjunde dömdes till fängelse i ett och ett halvt år. Tingsrätten har tidigare gjort bedömningen att bevisningen mot den 50-årige mannen inte är tillräcklig, skriver BLT.se.

Annons

Hovrätten gör inte samma bedömning som tingsrätten. Enligt Hovrätten är klarlagt att mannen tillverkat, gömt och sålt amfetamin i stora volymer. Han ska sedan ha sålt amfetaminet runtom i Skåne, Kronoberg och Blekinge län, skriver BLT.se.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons