Annons

Män tvingade kvinnor att sälja sex i Växjö

Växjö • Publicerad 3 februari 2021
.
.Foto: Mattias Mattisson

Under 2020 bedrev människohandelsgruppen vid polisregion Syd en omfattande utredning gällande människohandel för sexuella ändamål. På fredag inleds en stor rättegång i Malmö där fyra personer misstänks för brott. De ska ha haft en nyckelposition för att få sin brottsliga verksamhet att fungera.

De ska ha tvingat två rumänska kvinnor till att sälja sex på olika platser i södra Sverige, bland annat i en lägenhet i Växjö. Kvinnor ska under vissa dagar ha fått träffa 10-15 män. Polisen uppskattar att de misstänkta gärningsmännen fått in ungefär 2,5 miljoner kronor i intäkter.

Annons

I utredningen finns också ett 20-tal misstänkta sexköpare som är delgivna misstanke om köp av sexuell tjänst. Polisen uppskattar att det kan finnas mer än cirka 3 200 potentiella sexköpare med anknytning till utredningen.

Sexköparna har betalat mellan 500 kronor upp till cirka 50 000 kronor.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons