Annons

Man våldtog flicka i Växjö

Växjö • Publicerad 14 juni 2018
Foto: Mattias Mattisson

Den 4 maj ska en flicka ha blivit våldtagen vid friluftsområdet intill Norrastugan i Växjö. På måndag ska en 34-årig man åtalas för våldtäkt mot barn. Enligt Smålandsposten ska mannen ha förmått flickan att följa med till friluftsområdet, där de hade sex.

– De träffades av en slump på en annan plats och så förmådde mannen flickan att följa med till platsen där det här hände. De har gått dit tillsammans. Det har inte förekommit något tvång, våld eller hot, säger åklagaren Jonny Philipsson till Smålandsposten.

Annons

Polisen lyckades identifiera mannen genom meddelande som han skickat till flickans telefon efter händelsen. Mannen, som förnekar brott, har medgivit de faktiska händelseförloppet i stort men inte alla omständigheter.

Förutom våldtäkt mot barn kommer 34-åringen att åtalas för sexuellt ofredande mot en annan kvinnan. Han ska vid olika tillfällen ha ofredat kvinnan genom fysisk beröring och meddelanden.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons