Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Man vårdas fortsatt med livshotande skador

     En av männen som förgiftades på fredagen kämpar fortsatt för sitt liv. Det meddelade Region Kronoberg på söndagen.
     Enligt polisen har de som förgiftades rökt något preparat, oklart vilket.
     Foto: Lars-Göran Rydqvist

     Polis tillkallades under fredagseftermiddagen till Teatertorget i Växjö. Tre män som befann sig på torget hade blivit medvetslösa och hjärt- och lungräddning genomfördes.

     Fem ambulanser larmades till platsen och det visade sig senare att tre män hade blivit förgiftade av en okänd substans. På lördagen meddelade Region Kronoberg att en man i 60-årsåldern hade livshotande skador och att en man i 50-årsåldern var allvarligt skadad, den tredje mannen har kunnat lämna sjukhuset, enligt polisen.

     På söndagsmorgonen var läget, enligt en bulletin från regionen, förbättrat för 50-åringen. Han var allvarligt skadad på lördagen, bedömdes på söndagen som lindrigt skadad men hölls kvar på sjukhuset för observation.

     Mannen i 60-årsålderns läge var oförändrat och bedömdes fortsatt som livshotande.

     Regionen delgav inte på söndagen vilken substans som är orsaken till förgiftningen.

     Polisen.se skrev på söndagseftermiddagen: ”Männen är bekanta med varandra sedan tidigare och de misstänks ha brukat ett preparat vilket tros ha föranlett deras tillstånd. Då analyssvaren ännu inte är klara går det inte att säga vilket preparat det rör sig om. Rubriceringen av ärendet kvarstår.”