Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Man vårdas med livshotande skador

     Efter den stora polisinsatsen på Teatertorget under fredagen vårdas nu en man på sjukhus med livshotande skador.
     Polisen genomförde en stor insats på Teatertorget under fredagen.
     Polisen genomförde en stor insats på Teatertorget under fredagen.
     Foto: Lars-Göran Rydqvist

     Polis tillkallades under fredagseftermiddagen till Teatertorget i Växjö. Tre män som befann sig på torget hade blivit medvetslösa och hjärt- och lungräddning genomfördes.

     Totalt återfanns fem ambulanser på platsen.

     Vid halv tretiden bekräftade polisen att man har upprättat en initial anmälan om vållande till kroppsskada i samband med händelsen.

     – Vi jobbar fortfarande med att utreda vad det är som har hänt. Vi bistod ambulans och räddningstjänst i ärendet. Men det var ett flertal medvetslösa personer på platsen när vi kom dit, sa jourhavande förundersökningsledare Mattias Svensson vid Växjöpolisen på fredagen.

     Det rörde sig om tre män och de kan ha drabbats av någon slags förgiftning. Ingen av dem hade enligt polisen blivit utsatt för något våld. De fördes med ambulans till Växjö lasarett.

     Region Kronoberg meddelade på lördagsförmiddagen att en man i 60-årsåldern hade livshotande skador och en man 50-årsåldern var allvarligt skadad, den tredje mannen har kunnat lämna sjukhuset, enligt polisen. De ska ha fått i sig någon form av substans.

     Vad det handlar om för preparat vet inte polisen ännu. Prover är skickade för analys.