Annons

Man vårdas med livshotande skador

Efter den stora polisinsatsen på Teatertorget under fredagen vårdas nu en man på sjukhus med livshotande skador.
Växjö • Publicerad 27 mars 2021
Polisen genomförde en stor insats på Teatertorget under fredagen.
Polisen genomförde en stor insats på Teatertorget under fredagen.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Polis tillkallades under fredagseftermiddagen till Teatertorget i Växjö. Tre män som befann sig på torget hade blivit medvetslösa och hjärt- och lungräddning genomfördes.

Totalt återfanns fem ambulanser på platsen.

Annons

Vid halv tretiden bekräftade polisen att man har upprättat en initial anmälan om vållande till kroppsskada i samband med händelsen.

– Vi jobbar fortfarande med att utreda vad det är som har hänt. Vi bistod ambulans och räddningstjänst i ärendet. Men det var ett flertal medvetslösa personer på platsen när vi kom dit, sa jourhavande förundersökningsledare Mattias Svensson vid Växjöpolisen på fredagen.

Det rörde sig om tre män och de kan ha drabbats av någon slags förgiftning. Ingen av dem hade enligt polisen blivit utsatt för något våld. De fördes med ambulans till Växjö lasarett.

Region Kronoberg meddelade på lördagsförmiddagen att en man i 60-årsåldern hade livshotande skador och en man 50-årsåldern var allvarligt skadad, den tredje mannen har kunnat lämna sjukhuset, enligt polisen. De ska ha fått i sig någon form av substans.

Vad det handlar om för preparat vet inte polisen ännu. Prover är skickade för analys.

Här saknas innehåll

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons