Annons

Man ville ha sex mot kvinnas vilja – misshandlade och hotade henne

Växjö • Publicerad 27 mars 2021
.
.Foto: Tomas Löwemo

En man har dömts till sex månaders fängelse för misshandel och olaga hot efter att ha slagit en kvinna och velat ha sex mot hennes vilja.

De ska ha fått kontakt med varandra via en dejtingsajt och sågs i mannens bostad. Efter en trevlig start på kvällen ska de senare ha börjat bråka med varandra. När kvinnan sa nej till sex ska den 45-årige mannen ha blivit vansinnig och slagit henne i sängen och huggit med en kniv nära hennes huvud. Han ska också ha skurit av hennes trosor med kniven. Kvinnan har uppgett att mannen också satte kniven mot hennes hals och uttalade dödshot.

Annons

En granne som hörde tumultet i lägenheten ringde polisen. Mannen åtalades misstänkt för försök till grov våldtäkt men döms nu för misshandel och olaga hot. Tingsrätten anser att det inträffade inte utgör ett våldtäktsförsök.

Mannen ska betala 25 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons