Annons

Man ville sova på lasarettet – slängde in en bänk

Växjö • Publicerad 28 februari 2021
.
.Foto: Tomas Löwemo

Den 27 augusti förra året krossade en man i 60-årsåldern en fönsterruta och bröt ett ben på en bänk på Centrallasarettet i Växjö. Skadegörelse orsakade skador för 10 435 kronor och nu har mannen dömts för skadegörelse.

Mannen hade precis kommit ut från ett fängelsestraff och har uppgett att han vaknade upp i en park. Han gick till lasarettet för att sova men eftersom det var stängt kastade han en bänk genom rutan för att komma in. Han lämnade dock platsen efter skadegörelsen.

Mannen, som var villkorligt frigiven, döms nu till en månads fängelse. Han ska också betala 12 384 kronor i skadestånd till Region Kronoberg.

Mannen har tidigare dömts till flera fängelsestraff, för stölder, förgripelse mot tjänsteman, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotika.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons