Annons

Många äldre har skulder hos Kronofogden

Kronoberg • Publicerad 13 april 2019
Foto: Ulrika Bergström

Över 40 000 pensionärer i Sverige har skulder hos Kronofogden. En majoritet av de som är 65 år eller äldre har varit registrerade hos myndigheten i över 20 år. Dessutom får allt fler pensionärer över 80 år sin första skuld.

Förra året hade 621 kronobergare över 65 år skulder hos Kronofogden. Tillsammans var skulden upp i nästan 220 miljoner kronor. I Växjö var det 204 pensionärer som hade skulder förra året till ett värde av över 78 miljoner kronor.

– Orsaken till att fler äldre är skuldsatta beror på att de ofta har haft skulder hos oss i många år. De hör till en generation som i vissa fall bär med sig ett skuldbagage ända från den så kallade 1990-talskrisen. Ju längre tid man lever med skulder, desto svårare blir det att ta sig ur situationen, säger Johan Krantz, analytiker på Kronofogden.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons