Annons

Många bidrog med julklappar till utsatta barn

Växjö • Publicerad 25 december 2019
Foto: Håkan Flank, Läkarmissionen/Håkan Flank

I höst har skolor och organisationer runt om i Sverige packat julklappar till Läkarmissionens kampanj Aktion Julklappen. Totalt har 17 458 julklappar samlats in som går till barn i Rumänien, Moldavien och Ukraina.

– Att se att så många människor engagerar sig i det här projektet år efter år gör oss givetvis mycket glada. Med otroliga 17 458 julklappar kommer vi kunna skänka julglädje till många utsatta barn som behöver det extra mycket, säger Helen Karlström, Läkarmissionens projektledare för Aktion Julklappen.

Annons

Idén bakom Aktion Julklappen är att julklappshjältar runt om i landet slår in julklappar med personliga hälsningar till utsatta barn i östra Europa.

Kronobergs län hamnar på plats nio på listan över flest julklappshjältar i relation till befolkningsmängd. I topp finns Jönköpings län. I Kronoberg bidrog 266 personer med julklappar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons