Annons

Många bilister får p-böter på Evedal

Växjö • Publicerad 22 augusti 2020
Sensommar på Evedal
Sensommar på EvedalFoto: Ebba Sund

De senaste veckorna har ett stort antal parkeringsböter delats ut på Evedal. Bilister har parkerat på gräsmattor eftersom det inte har funnits några skyltar som upplyser om att det är förbjudet att parkera där.

– Det är korrekt att vi inte har någon skyltning. Det skulle bli svårt att sätta upp skyltar för alla grönytor. Man måste utgå från att bilisterna lärde sig vilka parkeringsregler som gäller när man tog sitt körkort. Det är sunt förnuft. Men vi är medvetna om problematiken på Evedal både när det gäller parkeringarna och trafiksäkerheten, säger Växjö kommuns trafikplaneringschef Per-Olof Löfberg till Smålandsposten.

Annons

Tekniska förvaltningen ska snart ha ett möte med kultur- och fritidsförvaltningen om hur de kan göra det tydligare var man inte får parkera.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons