Annons

Många brott upptäcktes under polisens trafikvecka

Växjö • Publicerad 28 september 2019
.
.Foto: Fredrik Sjöstrand

Under förra veckan genomförde polisen en nationell trafikvecka med fokus på hastigheter. 6 131 personer bötfälldes för hastighetsbrott, vilket är en ökning med över 40 procent jämfört med samma trafikvecka 2018.

– Vi vet att polisens arbete med hastighet har stor betydelse för antalet döda och allvarligt skadade i trafiken och polisen har en tydlig ambitionshöjning när det gäller trafiksäkerhetsarbetet. Om vi kan få människor att till exempel sänka medelhastigheten med bara 1 km/tim så räddas 15 liv per år, säger Maria Lönegård, ansvarig för polisens trafiksäkerhetsarbete på strategisk nivå.

Annons

I region Syd rapporterades hela 1 112 hastighetsbrott under trafikveckan.

Utöver fortkörare stötte polisen också på nio efterlysta personer, 14 trafikanter med vapen och 131 fall av narkotikabrott runt om i Sverige. I samband med en husrannsakan efter en grov olovlig körning hittades också stöldgods för flera hundratusen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons