Annons

Många får dåligt samvete - men få vill sluta flyga

Växjö • Publicerad 27 februari 2019
Foto: KLM

Flygbolaget KLM, som bland annat flyger mellan Växjö och Amsterdam, har i samarbete med Ipsos tagit fram en skandinavisk hållbarhetsundersökning.

Undersökningen visar bland annat att sju av tio svenskar anser att flyget är ett miljöproblem och att nästan hälften får dåligt samvete i samband med biljettbokning. Samtidigt är det bara åtta procent som uppger att de tänker upphöra med sitt flygresande.

Annons

– Branschen både kan och behöver bli mer hållbar, men lösningen är inte att sluta flyga utan att flyga bättre. Grundproblemet är bristen på hållbart flygbränsle, inte flygresandet i sig. Vår utgångspunkt är att det fossila bränslet i närtid måste fasas ut och därför satsar vi på att öka användningen av bioflygbränsle, säger Paul Terstegge, General Manager Air-France-KLM Norden.

KLM har tillsammans med bland annat Luleå Tekniska Universitet, Södra och Växjö kommun inlett ett projekt om Sveriges första renodlade biobränsleproduktion avsedd för flygindustrin.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons