Annons

Många gör det förbjudna - under allsången

Publicerad 25 juli 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Allsångssäsongen i Linnéparken lider mot sitt slut. I kväll sjungs de sista klassikerna för sommaren. Under veckorna som varit har många tagit med sig picknickkorgen och bland annat druckit alkohol. Det är enligt de lokala ordningsföreskrifterna inte tillåtet men polisen har än så länge inte gjort något åt det.

– Reglerna gäller året om men eftersom i alla fall inte jag haft information om att folk dricker så har det ju inte prioriterats. Det är ju inte okej om någon gör det och då får vi kanske ha en annan syn på det, säger Ola Severinsson vid Växjöpolisen till Smålandsposten.

Annons

Detsamma gäller under Karl-Oskardagarna som äger rum i augusti. Det är polisens uppgift att se till reglerna följs.

– Vi går ju inte in i det utan det är ordningsmakten som i så fall får ingripa om det är ett problem, säger Thomas Karlsson, näringslivschef på Växjö kommun, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons