unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Många konkurser i länet – största ökningen i hela Sverige

Enligt kreditupplysningsföretaget Creditsafe ökade antalet företagskonkurser i Kronobergs län mest i hela Sverige under pandemiåret 2020.

111 aktiebolag i länet gick i konkurs förra året, vilket var en ökning med hela 59 procent jämfört med 2019. Näst mest ökade antalet företagskonkurser i Norrbottens län med 21 procent.

– Många kommer att minnas konkursåret 2020 som året då många livsverk krossades och gick upp i rök samt ett år där de företag som redan hade det tufft försvann tidigt. Redan under tidig vår kunde vi se vilka branscher som skulle anses vara högriskbranscher under pandemin, rese, hotell- och restaurangbranschen var ett exempel. Nu med facit i hand kan vi se att restaurangbranschen var den som drabbades hårdast och ökade i antal konkurser med 45 procent jämfört med 2019. Andra branscher som haft det tufft är verksamheter inom transport, så som åkerier och taxibolag, säger Credtisafes vd Henrik Jacobsson i en kommentar.