Många kvinnor antastas på Campus

Växjö • Publicerad 4 december 2019
Campusområdet.
Campusområdet.Foto: Filip Sjöfors

Växjö kommun visar förbättrade siffror i årets trygghetsmätning. Däremot visar mätningen på att det finns ett par områden som är tuffa utmaningar.

Det gäller bland annat att kvinnor antastas. Mätningarna visar till exempel att 40 procent av de som svarat på Campus i Växjö menar att det finns problem med att kvinnor blir antastade.

På samma område samt i Araby finns också problem med berusade och narkotikapåverkade personer. Undersökningen visar också en ökad sådan problematik i Lammhult.

Mätningen visar också att det fortsatt är många som är otrygga att visa sig ute på kvällen på Araby. Däremot har siffrorna förbättrats på Teleborg. Utanför Växjö på landsbygden är man främst oroliga för inbrott och man störs också av bilar som kör fort. 2 700 slumpmässigt utvalda kommuninvånare har svarat i mätningen.

– Det finns flera delar som vi ser allvarligt på, även om resultatet i stort går åt rätt håll. Något som vi behöver ta på stort allvar är att så många på Campus uppgett att kvinnor antastas där, eller att man känner en oro för det. Vi kommer nu därför bjuda in de intressenter som verkar på Campus till ett möte där åtgärder ska tas fram. Här behöver många arbeta tillsammans, säger Anna Tenje (M) kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Läs om hela undersökningen via länken nedan.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.