Annons

Många läkare visar utmattningssymtom

Kronoberg • Publicerad 4 augusti 2019
Foto: clifford johansen

Enligt en kartläggning visar var femte läkare i primärvården i Kronoberg symptom på utmattning. Kartläggningen har gjorts av Hanna Salmi, ST-läkare i allmänmedicin, och Mattias Rööst, specialist i allmänmedicin, vid Vårdcentralen Alvesta.

Enligt resultatet av kartläggningen uppvisar 18 procent av läkarna i primärvården i Kronoberg symtom på utmattning. Det är också fler kvinnliga läkare än manliga som visar symtomen.

Annons

Enligt Läkartidningen menar Hanna Salmi och Mattias Rööst att omedelbara åtgärder bör sättas in för att förbättra arbetsmiljön eftersom det finns en tydlig koppling mellan arbetsmiljö och graden av utmattning samt med tanke på att var femte läkare inom primärvården i Kronoberg kan antas befinna sig i gränszonen för långvarig sjukskrivning och arbetsoförmåga.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons