Annons

Många larm om fyrverkerier och smällar

Kronoberg • Publicerad 30 december 2021
.
.Foto: Lena Gunnarsson

Polisen har under veckan fått ett antal larm om fyrverkerier och höga smällar i Kronoberg. Under torsdagen har minst åtta samtal kommit in till ledningscentralen.

– Vi får fler och fler samtal av folk som blir störda av fyrverkerier och raketer. Det är ett brott att skjuta av raketer utanför de uppsatta lokala föreskrifterna som oftast ger godkännande under några timmar på nyårsafton, säger Richard Lundqvist vid polisens ledningscentral.

Annons

Han säger också att polisen tvingas göra en värdering och prioritering på de larm som de får in och att de i första hand åker ut larm där det är en överhängande fara för människors liv och hälsa eller egendom.

– Det blir en bedömning utifrån vad vi har för resurser. Vi har full förståelse att man blir rädd och störs av det här och vi försöker hantera situationen så gott det går, säger Richard Lundqvist.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons