Annons

Många missnöjda med kollektivtrafiken i Växjö

Växjö • Publicerad 22 juli 2019
.
.Foto: Lennart Ernstsson

Enligt Projektengagemangs senaste rapport Samhällsbarometern anser många i Växjö att kollektivtrafiken inte är väl fungerande. 38 procent av de tillfrågade i Växjö har uppgett ett annat svarsalternativ än att de instämmer i påståendet ”det finns en väl fungerande kollektivtrafik i min stad”.

Dessutom instämmer endast 14 procent av de tillfrågade att de ”upplever att trafikflödet med bil fungerar bra”.

Annons

– I utvecklingen av våra städer är det viktigt att optimera kollektivtrafiken och underlätta för människor att förflytta sig fritt. Det är också viktigt att se till att det är lätt att använda andra färdmedel än bil. Svenskarnas upplevelser visar att det finns mycket kvar att göra och att det finns en stor potential att nyttja innovativ och digital teknik för att ytterligare effektivisera och förbättra kollektivtrafiken i våra städer, säger Nicke Rydgren, affärschef på PE.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons