Annons

Många misstankar om brott efter skandalmatchen

Växjö • Publicerad 8 oktober 2018
Foto: Carl Carlert

Flera Landskronasupportrar är misstänkta för brott efter lördagens match mot Öster på Myresjöhus Arena. Både före och under matchen ska flera brott ha begåtts. Bortalagets supportrar ska bland annat ha kastat knallskott och tänt bengaler.

– Det finns polisanmälningar om tre olika händelser före och under matchen. Den första gruppen av anmälningar gäller incidenter i Växjö centrum före matchen där supportrarna har kastat bangers och tänt bengaler. Sedan har vi en händelse på arenan där någon kastade in en banger i närheten av Östers målvakt, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson, till Smålandsposten.

Annons

Den tredje händelsen gäller ett slagsmål efter att en supporterpolis skulle ingripa mot en supporter. Bland brottsrubriceringarna finns brott mot ordningslagen, försök till misshandel och våld mot tjänsteman. Flera personer har identifierats och utredningsarbetet fortsätter.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons