Annons

Många nya coronafall i länet

Kronoberg • Publicerad 7 augusti 2020

Det senaste dygnet har det konstaterats 20 nya fall av covid-19 i Kronobergs län. Det meddelar Region Kronoberg på sin hemsida. Det innebär att det totala antalet fall nu är uppe i 1 206.

Faran är inte över, det är ett känsligt läge som kan förändras snabbt. Vi satsar på en snabb och intensiv smittspårning för att hindra att smittan sprids, säger Region Kronobergs smittskyddsläkare Christian Blomkvist i ett pressmeddelande.

Annons

Tio covidpatienter får sjukhusvård för närvarande. Ingen av dem behöver intensivvård. Det har dock varit ansträngt vårdplatsläge i Växjö och Ljungby i veckan. Det beror på fler patienter och brist på vårdpersonal.

– Inläggningsprocenten har ökat, de som söker vård är sjukare och stannar längre. Så brukar det vara i slutet på sommaren men corona har troligtvis bidragit till en ökad belastning de senaste veckorna. Sjukhusen arbetar löpande för att lösa situationen: avdelningarna samarbetar bra och patienter fördelas mellan Ljungby och Växjö, säger sjukhuschefen Maria Wiltz i en kommentar.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons