Annons

Många nya kooperativa företag i länet

Kronoberg • Publicerad 23 juni 2020
De senaste elva åren har det startats nära 400 nya kooperativa företag per år i Sverige.
De senaste elva åren har det startats nära 400 nya kooperativa företag per år i Sverige.Foto: Olof Elfversson

En ny rapport från Svensk Kooperation visar att kooperativa företag är mer livskraftiga än andra företag, med en överlevnadsgrad på närmare 90 procent. De senaste elva åren har det startats nära 400 nya kooperativa företag per år i Sverige.

Gotlands län och Kronobergs län är de två mest kooperationstäta regionerna i Sverige per befolkningsmängd. I Kronoberg har det mellan 2008 och 2018 startats 6,5 nya kooperativa företag per 10 000 invånare, vilket är över rikssnittet på 4,1.

Annons

– De kooperativa företagen utgör en viktig del av näringslivet över hela landet och är dessutom ofta ett långsiktigt, hållbart företagande som är mindre sårbart i kristider. Vi kan konstatera att den kooperativa formen av företagande utvecklas med sin tid och bidrar med lösningar på behov och utmaningar som människor möter, säger Anna Karin Hatt, ordförande för Svensk Kooperation samt vd och koncernchef för Lantbrukarnas Riksförbund.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons